1Bireysel Emeklilik Katkıları dışında ödenmesi gereken başka bir tutar var mı?
Vakfımıza üyelik için geçici bir süre Giriş Aidatı alınmamaktadır. İleri tarihlerde 75 yaş sonrası için biriken aylık katkı payı tutarlarına %0,25 oranında uygulanan kesintilerle büyüyen havuz değerlendikçe bu değeri satın alabilmek adına her üye için bir bedel belirlenecektir. Bunun dışında her vakıf üyesinin, üyelik tarihinden itibaren sahip olduğu bir hayat sigortası olan ölüm kolunun kesintileri yıllık olarak maaşlardan taksitlendirilerek kesilmektedir. Detaylar için Tıklayınız.
2Ödemem gereken asgari bir tutar var mı?
Vakıf+ BES modelinde sistemle tanışmayı kolaylaştırmak ve tasarruf etmeye teşfik etmek adına Vakfın kollektif pazarlık gücü ile elde ettiği avantajlardan birisi olarak minimum katkı payı tutarı 38 TL’dir. Hedeflenen emekli maaşına göre katkılar üyenin bütçesine göre belirleyebileceği şekilde arttırılabilir.
3Emekli olabilmek için ulaşmam gereken asgari bir birikim tutarı var mı?
Hayır, sistemden emeklilik hakkını kazanabilmek için sistemde 10 yıl bulunmak ve 56 yaşını tamamlamak dışında bir koşul bulunmamaktadır.
4Vakfın mevcut üyelerinden biriyim ve aktarımım yapıldı, katkı ödemem gerekiyor mu?
Vakıf’ta emekli ancak AvivaSA’ya aktif olarak aktarılmış üyelerimiz isteği doğrultusunda Vakıf planının avantajlarından yaralanabilmek için emeklilik tarihine kadar katkı ödeyebilmektedir. Bu katkı tutarları ve getirileri hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.

Vakıf’tan aktarımı yapılan aktif üyelerimizin ise taahhüt edilen maaşı alabilmek için, Vakıf’tan emeklilik tarihine kadar en az aktarım öncesindeki Vakıf aidatı kadar katkı ödemesi gerekmektedir.
5Aktarım öncesinde Vakıf üyesiydim ve yakında Vakıf’tan emekli olacağım, katkı ödemesine devam etmem gerekiyor mu?
Vakıftan emekli olana kadar düzenli katkı ödediği takdirde üye, Vakfa karşı yararlanan yükümlülüklerini yerine getirdiğinden dolayı emekli olduktan sonra katkı ödemek zorunda değildir. İsteğe bağlı olarak katkı ödemeye devam edebilir, plan avantajlarından ve devlet katkılarından yararlanarak 56 yaşından sonra BES’ten alacağı maaşı arttırabilir, ödediği ekstra tutarlar üzerinden toplu para çekebilir. Detaylı bilgi için Tıklayınız.

Üyenin, Vakıftan emekli olduğu tarihten sonra katkı ödemek istememesi halinde 0216 633 31 11 numaralı Kurumsal Hizmet Merkezini arayarak katkı ödemesini durdurma talimatı vermesi gerekmektedir.
6Ödediğim tutara göre ne kadar maaş alabileceğimi görebilecek miyim?
Ödenen katkı payına göre yaklaşık bir emekli maaşı hesabı için AvivaSA A.Ş.’nin internet sitesindeki Tasarruf Ölçer kullanılabilir, ancak bu hesaplama Hazine’nin belirlediği getiri limitlerine göre yapılmaktadır ve plan avantajlarının getirdiği kesinti farkını hesaplayamamaktadır. Vakıf planına özel bir Tasarruf Ölçer web sitesine eklenmek üzere yapım aşamasındadır. Daha detaylı bir projeksiyon, talebiniz üzerine belirli bir süre içerisinde Vakıf üyelerine sunulabilmektedir.
7Katkı payı ödemesi yaparken sözleşme numarası ve kimlik numarası bildirmeyi unuttum. Şirket katkı payının bana ait olduğunu tespit edemezse, ödediğim tutar ne olur?
Şirket hesaplarına intikal eden ancak kime ait olduğu tespit edilemeyen ödemeler, intikal tarihinden sonra iki iş günü içinde kaynağına iade edilir.
8Katkı payını benim adıma başkası yatırabilir mi?
Evet. Katkı payını üye adına üye dışında birisi de ödeyebilir.
9Katkı payı ödemeleri nasıl yapılabilir?
Katkı payları sözleşmelerde belirtilen ödeme araçları ile yapılabilir. Banka şubesine verilen hesaptan otomatik ödeme talimatı, kredi kartı gibi araçlar sıklıkla kullanılmaktadır. AvivaSA A.Ş. Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Akbank, Odeabank ve HSBC ile anlaşmalı olduğundan yalnızca bu bankalardaki hesaplardan otomatik ödeme talimatı yapılabilmektedir. Bu bankalarda hesabı bulunmayan üyelerimizin kredi kartı ile ödeme yapması gerekmektedir.
10Katkı payı hesabımdan çekilmemiş, ne yapmam gerekiyor?
AvivaSA A.Ş.’nin 0216 633 31 11 numaralı Kurumsal Hizmet Merkezi araması ile sistemde kayıtlı katkı payı tutarı öğrenilebilmekte, katkı payı tutarı tanımlanabilmekte veya ek katkı payı ödemesi yapılabilmektedir. Çekilmeyen tutarlar ek katkı payı olarak üyenin istediği tarihlerde, istediği miktarlarda taksitlendirilebilmektedir.
11Katkı paylarımı Vakıf vasıtasıyla ödeyebilir miyim?
Bireysel Emeklilik Sözleşmeleri kişiseldir. Sözleşme sahibi dışında kimsenin talimatıyla katkı ödemesi yapılamamaktadır. Vakfın Bireysel Emeklilik Sözleşmelerine katkı ödeme yetkisi bulunmamaktadır.
12Katkı payını kredi kartı ile ödeme durumunda, ilgili tutar ne zaman yatırıma yönlendiriliyor?
Bankalar ile sözleşmeler kapsamında bir blokaj süresi tanımlanarak ödemelerin blokaj süresi sonunda katkı payı olarak şirket hesaplarına intikali koşulu koyulabilmektedir . Bu koşulun olması durumunda, ödenen katkı payı, ilgili blokaj süresi sonunda yatırıma yönlendirilmektedir. Şirketlerin blokaj süreleri, bankalarla yapmış oldukları sözleşmelere göre farklılık gösterebilmektedir.
13Düzenli katkı payı ödemeleri dışında ara ödemeler yapılması mümkün mü?
Üye, dilediği her zaman bireysel emeklilik hesabına düzenli katkı payı dışında da ödeme yapabilmektedir.
14Katkı payı tutarımı ya da ödeme dönemimi değiştirebilir miyim?
Evet. Emeklilik sözleşmesi süresi içinde katkı payı tutarı ve ödeme dönemi değiştirilebilir.
15Katkı payı ödemelerine ara vermek mümkün müdür?
Emeklilik sözleşmesine göre ödenmesi öngörülen katkı paylarının vadesinde ödenmesi esastır. Ancak, emeklilik sözleşmesi süresi içinde katkı payı ödenmesine ara verilebilir.
16Katkı payı ödemeye ara verilmesi halinde birikimler değerlenmeye devam eder mi?
Katkı payı ödemeye ara verilmesi halinde de birikimler; üyenin seçmiş olduğu emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilmeye devam eder.
17Şirketim düzensiz ödemeye girdiğimi bildirdi. Düzensiz ödeme nedir?
Vadesi 01.01.2016 ve sonrası olan katkı payı ödemelerine ilişkin olarak vadesinde ödenmeyen katkı payının ödeme tarihini müteakip üç ay içinde, emeklilik sözleşmesinde belirlenen vadeye ait katkı payı ödemesinin yapılmaması durumunda, ilgili sözleşme çerçevesinde düzensiz ödeme yapıldığı kabul edilir.
18Sözleşmemin düzensiz ödeme statüsünden çıkması için ne yapmam gerekir?
Sözleşmenin düzensiz ödeme statüsünden çıkabilmesi için, emeklilik sözleşmesinin katkı payı ödenmemiş vadelerine ilişkin tutarlarının tamamının defaten ödenmesi gerekmektedir. Bununla birlikte, üyenın düzensiz ödeme statüsünden çıkarılması hususunda, mevzuat kapsamında olmak koşulu ile dâhil olunan plan kapsamındaki uygulamalar esastır.